Da var vi gift, mann og kone!

5. Jul, 2011 // 19:40 @ Inger-Lise // 7 kommentarer

For en fantastisk dag 18. juni 2011 ble! Vi storkoste oss begge to og jeg må si at dagen gikk over all forventning :)

Bryllupshelgen begynte egentlig allerede på torsdag 16. juni, da hadde jeg fått time til velværebehandling av min skjønne forlover. Hun tok seg av Fredrik og hjemmet, mens jeg fikk massert hender og føtter i noen timer. Det senket skuldrene noen hakk for min del :) Magne hadde flere oppdrag, bl.a hente sin egen sjakett i Oslo og levere Oscar på kennel (hvor han storkoste seg hele helgen). Senere på dagen var det å ønske velkommen til den nærmeste familien som var kommet nedover.

Fredagen var det litt som skulle gjøres. Ble en litt treg start for min del, for frokosten var ikke så enkel å få ned, tror det var noen sommerfugler som hadde meldt seg ;) Men da jeg kom igang, var det en kake som skulle bakes og en som skulle hentes, bordplasseringen skulle gjøres ferdig og tegnes opp før jeg, Ellen, Fredrik og pappa hentet blomstene og kjørte opp til Rotnes for å gjøre alt klart til lørdagen. På den turen opp til Rotnes, var vel eneste gangen jeg ble litt stressa, var mye kø inn til Oslo og vi brukte MYE lengre tid enn planlagt. Jeg liker på ingen måte kø!! Men det gikk bra, vi kom oss oppover og fikk pyntet slik som planlagt :)

På kvelden var det middag med en del av familien som bodde i Asker. Da var lilleprinsen så trøtt og lei at vi to og Ellen trakk oss raskt tilbake og hjem. Magne måtte overnatte på hotell ;)

Den store dagen
Lørdag var det opp tidlig, tidlig, for å gjøre seg klar til frisøren. Jeg hadde vært så fantastisk heldig at Laila (min svigerinne) hadde ytret ønske om å sette opp håret mitt og sminke meg her hjemme. Så før klokken var 8 var vi allerede i gang med håret. Det var supert å være hjemme og gjøre dette, for da fikk Fredrik litt ro på morgenen, og så fikk han spist litt når han ønsket det.

Så var vi klare til å dra opp til Rotnes! Følte meg veldig rolig og litt som en prinsesse ;) Sommerfuglene flagret mer og mer jo nærmere Rotnes vi kom, men da jeg så Magne stå der fremme å vente på meg, kjente jeg bare en stor lykke og glede :) Flere har sagt at om jeg ikke hadde hatt ørene i veien, ville smilet gått helt rundt, og det var vel kanskje litt sånn jeg følte det også ;)

Vielsen var så utrolig fin og personlig! Vi hadde opprinnelig tenkt å ha vielsen ute, men regnet satte en stopper for det. Det satte derimot ikke en stopper for humøret vårt og til våre gjester. Det sies jo at regn i sløret til bruden betyr lykke, så litt ekstra lykke ble vi tilført, siden det duskregnet da jeg kom til Rotnes ;) Var også litt regn under vielsen, men så kom solen frem slik at fotografen fikk tatt noen nydelige bilder utendørs. Noen av bildene fra fotografen kan dere se her (klikk her). Jeg er kjempefornøyd med bildene, men vi har en stor jobb foran oss med å velge ut hvilke vi ønsker kopi av. Det er en jobb som skal taes etter sommeren.

Under vielsen var vi så heldige som fikk Magnes søskenbarn, Lasse, til å synge til oss. Han sang “Come what may” fra Moulin Rouge, en sang vi har hørt mye på og som er “vår”. Fantastisk! I tillegg leste Kristin, Magnes søster, opp en tekst om kjærlighet, rørende! :) Tusen takk begge to! Som inngangsmars hadde vi Halvdan Sivertsen sin “Bruremarsj fra Lødingen” og som utgangssang hadde vi “Det vackraste som finns”, begge sunget av Jorunn Hauge. Vakkert!


Middagen er noe av det bedre jeg har smakt! Vi var veldig spente på hva det var vi hadde valgt ut, siden vi ikke hadde prøvesmakt noe på forhånd. Men det var ikke noe problem. Indrefilet av hjort falt i smak hos alle. Henriette, min niese på snart 2 år, spise opp både sin og moren sin forrett, dampet breiflabbmedaljong, imponerende av en to-åring. Mens broren hennes, Trygve på 3 år, syntes mellomretten, limesorbet i mosel (champagne til oss voksne) var både godt og gøy å spise/drikke; det ble nemlig servert i store cognac-glass.


Som i etterhvert bryllup var det også her taler under middagen. Alle var så fine, varierte og ærlige. Som tidligere nevnt, var jeg et eneste stort smil hele dagen, men det kom da noen tårer under talene. Heldigvis ble talene filmet, så vi har fått sett dem igjen i ettertid. Var ikke alt vi fikk med oss på dagen, så det har vært fint å sitte i ro og se det på film etterpå. Spesielt vielsen har vi sett mye på <3
Jeg har noen fantastiske venniner, Maria og Cathrine, som hadde ordnet med en overraskelse etter middagen, en nydelig sang som Marias kollega sang til oss, så utrolig vakker! Den ble sunget til det svenske kronprinsparet på festkonserten før deres bryllup, det kan dere se her. Teksten er virkelig fin!


Etterhvert ble det tid til både brudevals og kakespising. Magne hadde grudd seg til brudevalsen i lang tid. Jeg har fått danse med Magne en -1 – en gang før, så var noe spent jeg og ;) Men vi hadde jukset litt og hatt et par dansetimer for å lære ekte wienervals. Dansetimene hadde vi i mai, og med lite øving frem til bryllupet, var det meste glemt dagen før dagen. Hadde ikke tid til så mye øving da, så måtte ta noen dansetrinn på bakrommet før vi kom ut på “parketten” ;) Jeg må si valsen gikk strålende og over all forventning! :)

Etterpå skulle bryllupskaken kuttes. Jeg mener at brudeparet da skal gi hverandre kake samtidig, men det fikk ikke Magne til ;) Ble da bra til slutt! Og en veldig god kake var det.

Da kakespisinga var gjort, var det igjen tid for å danse litt med musikk spilt av Troodvang, et lite nordnorsk tremannsband. Gøy med live musikk. Resten av kvelden koste vi oss ilag med gjestene våre før det var på tide å dra hjem. Hadde leid en buss for å frakte gjestene hjem i, for de som ønsket. Vi valgte også å ta bussen hjem ilag med våre gjester, noe som viste seg å bli veldig hyggelig og en fin avslutning på dagen. Vi fikk blant annet en overraskelse fra Lasse (som sang under vielsen), nå sang han a-ha sin “Crying in the rain” a cappella. Veldig fint! Etter at gjester var satt av i Oslo og i Asker, kjørte bussen videre til Heggedal hvor den satte av oss to, min forlover Ellen og lilleprinsen, her var det ikke noe fancy brudesuite, det får bli senere ;) Men som seg hør og bør, så bærte Magne sin nye kone over dørstokken ;)

Fredrik
Lille prinsen vår var kjempeflink under hele dagen. Det var han jeg hadde vært mest spent på i forkant av bryllupet; tenk om han bare skrek, ikke ville ta flaska, bare var sur og lei. Det var sløsing av tankeenergi å tenke på det, for det gikk over all forventing! Under vielsen og middagen, hadde min vennine Maria kontroll på Fredrik. Jeg hørte litt ilter skriking når vi skulle fotograferes, men prøvde å lukke ørene litt, visste han var i gode hender. Flasken tok han også etterhvert. Under en av pausene i middagen, fikk jeg også tid til litt mammakos med han, noe jeg tror vi begge satte pris på :) Ellers sjarmerte han noen “gammeltanter” og onkler i senk utover kvelden ;)

Som en liten oppsummering, så hadde vi en fantastisk dag! Vi hadde samlet det meste av vår nære familie og gode venner og fikk feiret vår kjærlighet til hverandre på en ordentlig måte. Tusen takk alle sammen som var med og delte dagen ilag med oss og tusen takk for alle de fine presangene og oppmerksomheten vi fikk! Vi har ikke fått pakket ut gavene ennå, siden vi skal flytte inn i nytt hus 1. august, venter vi til da.

I dag fikk vi forresten vigselsattesten i posten i vårt nye familienavn; Svartis Uppman. Det betyr vel at det er offisielt? :)

Fotos: Eva fra Moment, Agnete Tøien Pedersen, Ellen Seljevoll, Laila Miljeteig


7 kommentarer → “Da var vi gift, mann og kone!”


 1. Leif-Ole

  3 Årer siden

  Meget bra blogg om din/deres store dag. Godt skrevet og flotte bilder. Man blir fuktig i øynene igjen av å lese og å gjenoppleve Dagen. Som du selv skriver: det ble en perfekt dag:)


 2. Aileen

  3 Årer siden

  Gratulerer fra Jørn og Aileen


 3. Magne

  3 Årer siden

  Tusen takk :)


 4. Marit og Jan-Eirik Ra

  3 Årer siden

  Vi gratulerer dere hjerteligst som ektepar. Bildene sier sitt! Vakkert, rett og slett! Varm klem og alle mulige lykkeønskninger fra Marit og Jan-Eirik.


 5. Hilde Dahl Jacobsen

  3 Årer siden

  Hei:)
  Gratulerer med overstått bryllup! Jeg skal selv gifte meg i asker neste sommer og har begynt å sjekke litt rundt i forhold til fisør. når jeg googlet frisør og asker kom denne bloggen din opp. Skjønte ut i fra innlegget at du hadde hatt litt blandet erfaring med friørene i asker, bare lurte på hvilken salong du endte opp med og om du var fornøyd?

  Hilde


 6. Christine

  3 Årer siden

  Hei
  Gratulerer med overstått bryllup :) Vi skal gifte oss på samme sted som dere, Rotnes bruk. Nå sliter vi veldig med å finne en dommer som kan vie oss. Jeg leser at dere hadde noen kontakter, vet dere hvem vi kan kontakte for å få dette til ? Rotnes er allerede booket, så nå mangler vi en som kan vie oss (ønsker ikke prest eller HEF). Det er utrolig fint på Rotnes bruk. Hadde blitt veldig glad om dere fortalte oss hvor vi kan henvende oss for å få en dommer til å komme å vie oss på Rotnes Bruk. Hilsen Christine


 7. Inger-Lise

  3 Årer siden

  Hei Christine,
  Svar er sendt til deg direkte på mail :)

  Hilsen Inger-Lise


Legg igjen en kommentar!